EMPREMTES

La poesia vol ser, bàsicament, intuïtiva. JOSEP MIR

diumenge, 23 de maig del 2010

RITUAL


Aquest ritual l'he repetit innumerables vegades:
     ► Estic a la biblioteca del poble, a la secció de poesia.
     ► Tafanege els lloms dels llibres: llig títols i autors.
     ► Davant dos llibres distints trie sempre aquell que té els seus fulls units (que són molts), eixos que no han estat ben tallats a la impremta. (Em pregunte el motiu pel qual això ocorre tant amb els de poesia i no amb els d'un altre tipus).
     ► Escodrinye amb dificultat el contingut dels seus fulls esperant alguna sorpresa i llig alguns versos de forma distorsionada.
     ► Després, a casa, tranquil·lament esgarre amb el tallapapers els fulls un a un amb la mateixa il·lusió que un xiquet descobrix els regals dels Reis Mags.

4 han deixat la seua empremta:

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

És a dir: t'agrada desvirgar llibres :)

Olga Xirinacs ha dit...

Estimat Calpurni, diuen que hi ha qui s'estima més deixar el que se'n diu barbes al paper, efecte que s'aconsegueix obrint els fulls a mà. Diuen també que dóna més toc personal. La poesia és tan coqueta...
T'he deixat resposta al meu blog d'avui, sobre esperits, ja que has estat tan amable de comentar-lo.
Amb afecte.

Anònim ha dit...

Sincerament, i sense intenció de destripar la teua "mania" o "segell personal" (com preferisques), a mi em sap greu que les imprentes venguen els llibres així. A mi m'agrada tocar els fulls dels llibres (és la meua mania...), perquè em resulten suaus al tacte i si el llibre és flexible, encara millor.

I veure que passa açò em fica negra...

Calpurni ha dit...

Silvia, es pot dir d'eixa manera.
Olga, he intentat fer-ho com tu dius però el resultat ha estat horrible, no sóc capaç de tornar un llibre així a la biblioteca muicipal.
Effy,realment no és una mania, és una necessitat per poder llegir el contingut i, de pas, faig un favor a altres posteriors lectors.
Gràcies a TOTES pels comentaris

Publica un comentari a l'entrada