EMPREMTES

La poesia vol ser, bàsicament, intuïtiva. JOSEP MIR

divendres, 28 de desembre del 2012

NOTÍCIA


Aquesta notícia ha estat treta del diari “La Verdad” d’Albacete.

CULTURA

POETA  FILÁNTROPO DESTINARÀ EL DINERO QUE LE HA TOCADO EN LA LOTERIA DE NAVIDAD A LA EDICION Y FOMENTO DE LA POESÍA


El poeta albaceteño Indalecio Norberto Centeno-Tarancón Dávila destinará los 400.000 euros que le ha tocado en la lotería de Navidad a la creación de una editorial que publique libros de poesía y al fomento de actos culturales y sociales cuya finalidad sea la difusión de esta. Considera que en los momentos actuales la cultura y el humanismo han perdido la batalla en un mundo en el que la economía es la única razón de ser. Ha expresado su intención de ayudar de manera desinteresada a cualquier poeta que tenga algo que expresar y que hasta ahora no haya podido editar sus versos. El poeta conoce muy bien esta situación ya que hasta ahora no ha podido editar ni uno de sus poemas. El primer libro que verá la luz en la nueva editorial será una colección de sus poemas que se titulará “Antología de poemas injustamente no editados (1965-2012)”.

Otra de sus intenciones es popularizar la poesía y hacer que esta llegue al mayor número posible de personas. “Venderé los libros editados por mí en Mercadona, si hace falta”, ha comentado jocosamente el afortunado poeta.

[…]

Aquesta ha estat la notícia i aquesta és la reflexió: Està boig aquest poeta? Ha perdut el nord? Pot la poesia ser tan important per a aquesta persona que és capaç de gastar-se el suculent premi en llibres de poesia? Digueu-ne la vostra.

5 han deixat la seua empremta:

M. Roser ha dit...

Jo no penso pas que estigui boig, però potser en aquests temps, potser les prioritats haurien de ser unes altres. Quan hi ha molta gent que és desnonada, que amb prou feines tenen per menjar...Jo diria allò de primer alimentem el cos de les persones, que després ja alimentarem l'esperit...
De totes maneres ell, segurament, no deu tenir problemes econòmics i si ningú li publica els poemes, pot ser per diferents raons, no només perquè no es valori la cultura, potser consideren que el que diu no és important...De totes maneres sense haver-ne llegit res, és difícil fer una valoració!
Ui, ja estem a 28, no serà una innocentada???

Violant d'Atarca ha dit...

Ma. Roser, jo sí que penso que és una innocentada... tot i que m'agradaria que no ho fos...
Petons descreguts!

Montse ha dit...

A mi també m'agradaria que no fos una innocentada, però em temo que... Bones festes!!!!

novesflors ha dit...

Em pense que és una innocentada… gairebé segur…
Que tingues una bona entrada d'any.

Calpurni ha dit...

Totes en teniu raó: és una innocentada. Haguera estat bonic que no ho fóra però...
Gràcies pels comentaris.
Salut i (innocent) poesia!

Publica un comentari a l'entrada